klientki.pl Dyskusja

gość

Pytanie zadane 19.09.11, 13:18 przez:

gość

24 odpowiedzi

Przedłużanie włosów - wasze opinie

Chciałbym poznać wasze opinie na temat przedłużania włosów. Czy wart osobie robić? Czy istnieją różne metody? Czy mogę być niezadowolona z efektu końcowego? Chciałbym to głównie zrobić dla swojego chłopaka, któremu podobają się dłuższe włosy.

Najlepsza odpowiedź

Ja mam swoje długie włosy do pasa, ale chciałam je zagęścić. Mój fryzjer powiedział - nie ma mowy. Doczepianie włosów jakąkolwiek metodą zawsze niszczy twoje naturalne włosy, w dodatku jest męczące i wymaga 4x więcej dbania i wysiłku niż własne włosy.To jest rozwiązanie tylko dla kobiet, którym z rożnych powodów włosy w ogóle nie chcą rosnąć.
gość Kind of Sweet [24.09.11, 20:36]
Oceń: Oceny: +9 / -1 (90%/10%)

Inne odpowiedzi

Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
  • wiesz co mam przedłużone. od 2 miesięcy. i uwież mi to dużo pracy jest. musisz o nie dbać, przekładać. ja mam cały pakiet włosów naturalnych na taśmach. przełożenie co 2 miesiące 300 zł. odżywki na miesiąc to koszt ok 150 zł. jeśli nie bedziesz o nie dbać będą się kudlić i wyglądać jak siano. wg mnie nie warto tego robić dla kogoś.
    gość gość [19.09.11, 17:23]
    Oceń: Oceny: +8 / -2 (80%/20%)
  • ja tez mam przedluzone od 2 miesiecy tylko ze na zgrzewy. musisz trafic na dobrej jakosci wlosy, stracisz troche swoich jak beda odpadaly, ciezko na poczatku spac bo czuje sie te zgrzewy, ciezko jest je ukladac na szczotke, ciezko dokladnie umyc, no i bardzo ciezko sie je zdejmuje. slyszalam ze na ringi jest mniej inwazyjne i bardziej wygodne. ale niech sie ktos wypowie kto je mial.
    gość gość [20.09.11, 18:42]
    Oceń: Oceny: +8 / -1 (89%/11%)
  • Miałam przedłużane włosy na micro ringi dość długo, co 2-3miesiące chodziłam na przekładanie doczepianych włosów wyżej(bo jak wiadomo włosy nam rosną i łączenia się obniżają) co kosztował mnie w salonie z kolorem ok.500zł, a samo zakładanie co jakiś czas nowych włosów to był koszt rzędu 1500-2000żł(czyli bardzo drogo). Ogólnie można to zrobić taniej, ale ja zawsze miałam dobrej jakości włosy (słowiańskie), z którymi mogłam robić wszystko, kręcić, prostować, modelować, a one cały czas były śliczne...
    Co do plusów tej metody to na pewno to, że włosy można ściągać i przekładać ponownie, można się do nich przyzwyczaić i później nie czuć, że ma się je na głowie...
    Minusów jednak też jes sporo...Zawsze byłam zadowolona z tej metody, bo większość osób ją zachwala, ale teraz kiedy już całkiem pozbyłam się przedłużeń jestem w szoku, moje włosy zawsze były wykonywane w salonie, przez osobę, która profesjonalnie zajmowała się przedłużaniem, a i tak moje włosy są poprzecinane, powyrywane, poniszczone, mimo, iż przeznaczam zawsze sporo czasu i pieniędzy na pielęgnację...
    Ogólnie nie polecam, od kilku dni zakładam sobie włosy na tzw.metodę clip in, jest to o wiele tańsze i bezpieczniejsze dla naszych naturalnych pasm...
    gość Dorota Londyn [20.09.11, 20:58]
    Oceń: Oceny: +6 / -4 (60%/40%)
  • Dorota Londyn
    Miałam przedłużane włosy na micro ringi dość długo, co 2-3miesiące chodziłam na przekładanie doczepianych włosów wyżej(bo jak wiadomo włosy nam rosną i łączenia się obniżają) co kosztował mnie w salonie z kolorem ok.500zł, a samo zakładanie co jakiś czas nowych włosów to był koszt rzędu 1500-2000żł(czyli bardzo drogo). Ogólnie można to zrobić taniej, ale ja zawsze miałam dobrej jakości włosy (słowiańskie), z którymi mogłam robić wszystko, kręcić, prostować, modelować, a one cały czas były śliczne...Co do plusów tej metody to na pewno to, że włosy można ściągać i przekładać ponownie, można się do nich przyzwyczaić i później nie czuć, że ma się je na głowie...Minusów jednak też jes sporo...Zawsze byłam zadowolona z tej metody, bo większość osób ją zachwala, ale teraz kiedy już całkiem pozbyłam się przedłużeń jestem w szoku, moje włosy zawsze były wykonywane w salonie, przez osobę, która profesjonalnie zajmowała się przedłużaniem, a i tak moje włosy są poprzecinane, powyrywane, poniszczone, mimo, iż przeznaczam zawsze sporo czasu i pieniędzy na pielęgnację...Ogólnie nie polecam, od kilku dni zakładam sobie włosy na tzw.metodę clip in, jest to o wiele tańsze i bezpieczniejsze dla naszych naturalnych pasm...


    Zgadzam się z panią w 100%, ja zaczynam poważnie żałować, że w ogóle zdecydowałam się na przedłużanie włosów, no, ale miało być tak fajnie, micro ringi miały nic a nic włosów nie niszczyć...
    gość Monika [21.09.11, 20:40]
    Oceń: Oceny: +7 / -1 (88%/13%)
  • Kochane, może i włosy po przedłużeniu czy zagęszczeniu wyglądają super, a,le tak naprawdę żadna z metod (może jedynie clip in) nie jest bezpieczna, a wręcz szkodzi naszym włosom.
    Sama miałam robione włoski na keratynę, na micro ringi, na ultradźwięki i żadna nie była idealna, naprawdę żadna z metod, dziś stosuję odżywki regenerujące, zażywam odpowiednie tabletki na wzmocnienie włosów, chodzę na zabiegi pielęgnujące do salonu...Jednym słowem płace teraz za swoje wcześniejsze błędy, już nigdy więcej nie zdecyduję się na przedłużanie włosów nawet w najlepszych salonach(a do takich zawsze chodzę). Strata pieniędzy, czasu, a przede wszystkim włosów. Nie polecam.
    PS.Teraz zastanawiam się nad metodą clip in, może któraś z pań stosuje i może coś na ten temat powiedzieć?
    gość Sandra [21.09.11, 20:44]
    Oceń: Oceny: +7 / -1 (88%/13%)
  • Ja mam swoje długie włosy do pasa, ale chciałam je zagęścić. Mój fryzjer powiedział - nie ma mowy. Doczepianie włosów jakąkolwiek metodą zawsze niszczy twoje naturalne włosy, w dodatku jest męczące i wymaga 4x więcej dbania i wysiłku niż własne włosy.To jest rozwiązanie tylko dla kobiet, którym z rożnych powodów włosy w ogóle nie chcą rosnąć.
    Ja mam swoje długie włosy do pasa, ale chciałam je zagęścić. Mój fryzjer powiedział - nie ma mowy. Doczepianie włosów jakąkolwiek metodą zawsze niszczy twoje naturalne włosy, w dodatku jest męczące i wymaga 4x więcej dbania i wysiłku niż własne włosy.To jest rozwiązanie tylko dla kobiet, którym z rożnych powodów włosy w ogóle nie chcą rosnąć.
    gość Kind of Sweet [24.09.11, 20:36]
    Oceń: Oceny: +9 / -1 (90%/10%)
  • Przedluzanie czzy tez zageszczanie bardzo niszczy i oslabia nasze naturalne wlosy. Zadna z dostepnych metod nie jest bezpieczna...Wiem, co mowie, gdyz do niedawna sama nosilam przedluzane wlosy, ale zrozumialam swoj blad, gdy zaczelam lysiec...A tak na marginesie przepraszam za brak polskich znakow, ale pisze z telefonu komorkowego...
    gość gość [25.09.11, 23:02]
    Oceń: Oceny: +6 / -2 (75%/25%)
  • Nie, nie i jeszcze raz nie, najgorsze co można zrobić włosom...
    gość gość [27.09.11, 01:06]
    Oceń: Oceny: +7 / -1 (88%/13%)
  • Dziewczyny jak wlosy sa dobrze przedluzone ,odpowiednio sie je pielegnuje ,nosi nie dluzej niz 4 miesiace i sa profesjonalnie sciagniete(co jest tak samo wazne jak profesjonalne zalozenie!!!) to przedluzanie nie niszczy wlosow bardziej niz inny zabieg fryzjerski.Wiem to z autopsji poniewaz sama sie tym zajmuje i sama nosze przedluzone wlosy od 7 lat(bez przerw , zmieniajac wlosy co 3-4 miesiace).Oczywiscie, wlosy mozna zniszczyc i to bardzo, poprzez nieprawidlowe ich zalozenie,sama nieraz spotkalam sie z klientkami ktore zazwyczaj kierujac sie checia zaoszczedzenia na tym zabiegu trafily na osoby nie majace pojecia o przedluzaniu wlosow i niestety konczylo sie to tragicznie.Takze mozecie przedluzac wlosy bez obaw ale uwaznie wybierajcie osoby ktorym swoje wlosy powierzycie.
    gość gość [01.11.12, 21:36]
    Oceń: Oceny: +7 / -0 (100%/0%)
  • bzdura!!! nigdy wiecej
    gość gość [08.11.12, 00:00]
    Oceń: Oceny: +6 / -1 (86%/14%)
  • Osobiscie kusi mnie przedluzenie na ringi ale znam osoby ktore maja tragedie na glowie. Jestem blondynka wiec tez niszcze wlosy przez farbowane ale podnosze sobie radosc dopinkami clip on. Super sprawa naprawde wlosy nie dostaja.. .. . Wrecz mi urosly i geste sie zrobily poniewaz prostuje te sztuczne a swoje tylko przody jestem bardzo zadowolona i nie dlugo nie bd ptzedluzac bo mam
    Swoje w miare dlugie. Wierzcie lub nie. Ale ja mam juz 2 lata i polecam ta metode.
    gość gość [10.01.13, 16:45]
    Oceń: Oceny: +6 / -1 (86%/14%)
  • Witam wszystkie panie serdecznie. Dziękuję za opinie i już wiem teraz że, nie przedłuże włosów za żadne skarby!!! w tym tyg miałam to zrobić, ale po przeczytaniu opinii zrezygnowałam. wolę odczekać parę m-cy bez końcowego rezultatu wypadania kruszenia się a już na pewno łysienia!!! załamka!!! mam włosy do ramion i niech tak zostanie! poczekam jak mam pózniej płakać!!!!
    gość gość [28.01.13, 16:35]
    Oceń: Oceny: +6 / -1 (86%/14%)
  • gość
    bzdura!!! nigdy wiecej

    to gdzie ty chodzisz wlosy przedluzac?jak kogos nie stac zeby zrobic to profejonalnie na dobrych wlosach to faktycznie lepiej dac sobie spokoj z przedluzaniem, ale dobrze, profesjonalnie przedluzone wlosy mozna nosic bardzo dlugo,ja nosze juz od ok.7 lat i to na keratyne i nie mam zniszczonych swoich wlosow ani troche,sto razy bardziej niz przedluzanie wlosy niszczy prstowanie czy rozjasnianie, takze nie piszcie takich bzdur bo sie nie zgadzam z tym!!!
    gość gość [31.01.13, 01:21]
    Oceń: Oceny: +8 / -0 (100%/0%)
  • Przedłużanie włosów wcale nie jest takie złe. Warto zapoznać się z metodą clip on a satysfakcja gwarantowana:) Ja kupiłam włoski na www.dobrewłosy.pl są super:)
    gość gość [29.03.13, 06:43]
    Oceń: Oceny: +5 / -0 (100%/0%)
  • Hej dziewczyny :) głowa mnie boli od tych komentarzy,naprawde.Jesli chodzi o przedłuzanie to faktycznie wiele z was nie ma pojecia po co to robi!Doczepiane włosy robia kobiety które maja z roznych powodów swoje naturalne bardzo mizerne!!!Ja mam np od 3 lat doczepiane na tulejki i jestem bardzo,ale to bardzo zadowolnona :) z tym,ze ja nie farbuje,rzdko je prostuje i po za tym po umyciu ich nie susze!są proste same w sobie!moje naturalne sa takze liche i proste wiec nie ma sensu je terroryzowac.Jesli chcecie przedłuzyc włosy i miec je piekne i zdrowe musicie idealnie dobrac wlos do swoich.NIe wariowac dodatkowo z farbowaniem,codziennym prostowaniem bo nawet pieknie zadbane naturalne włosy po jakims czasie wypadną.
    Moim zdaniem należy próbowac!ale wszystko pod kontrolą i z dobrym fryzjerem :) (co nie oznacza odrazu drogim)
    gość mika [24.06.13, 10:49]
    Oceń: Oceny: +6 / -0 (100%/0%)
  • wystarczy zabdać o włosy bardziej niż bez przedłużanych i bedzie ok... nie ma się co martwić na zapas. jak ktoś chce opini to polecam denique, ale to dla warszawianek.. warszawaików w sumie też, ale do tej pory nie spotkałam osobiście warszawiaka zaninteresowanego tem,atem :P
    gość gość [18.09.13, 23:03]
    Oceń: Oceny: +5 / -0 (100%/0%)
  • witam
    aby przedłuzyc zdrowo wlosy i cieszyc sie ich pieknym wyglądem warto
    zadbac o dobór odpowiedniej metody polecam- racoon, kera wax w to metody w rozsadnej cenie lub laser, ultradzwieki troszke drozsze, wybór dobrego gatunku wlosów- polecam słowianskie, kaukaskie przy czym fachowe założenie i ściąganie pasemek!!! przy odpowiedniej codziennej pielgnacji wloski powinny sprawiac radośc z noszenia i zachwyt innych
    polecam firme http://www.preferbeauty.pl/
    gość gość [10.12.13, 10:07]
    Oceń: Oceny: +2 / -1 (67%/33%)
  • Witajcie moje drogie! Opowiem Wam o tym jak było ze mną i przedłużaniem włosów. Pierwszy raz skusiła mnie niska cena – strasznie się zawiodłam. Szukałam wtedy pomocy u innej profesjonalnej fryzjerki. Tak trafiłam na Panią Ewę.
    Dopiero u Pani Ewy dowiedziałam się, dlaczego to co poprzednia fryzjerka zrobiła mi na głowie było tak okropne.
    Fryzjerki próbują oszczędzać na włosach, na popularnym serwisie aukcyjnym kupują najtańszej jakości pasemka włosów czyli podróbki o niskiej gęstości i bardzo cienkie. Nie chcą po prostu w nas zainwestować, a zdecydowanie chcą jak najwięcej zarobić.
    Poza tym musicie uważać na niektóre Panie zajmujące się tym dodatkowo – jako zajęciem na weekendy i tanim sposobem na zarobienie pieniędzy. Raz dałam się tak naciągnąć. Teraz nauczona na swoich błędach mogę z całą stanowczością polecić Wam jak nie dać się oszukać.

    Po pierwsze proponuję poczytać co nie co o samym zabiegu i metodach jakich można użyć. Zajrzyjcie koniecznie na Beauty for You. Tam można wszystko na spokojnie przeczytać, jest opisane każde z rodzajów przedłużania. Potem dopiero zastanówcie się i zadecydujcie co będzie dla Was najlepsze.
    Ja wybrałam najnowszą metodę na rynku – infralight. Szybko i bezpiecznie.

    Ja sobie cenię, bo łączenia są bardzo wytrzymałe – ale muszą być profesjonalnie założone. Trzymają się zdecydowanie lepiej niż wykonane innymi urządzeniami.

    Chętnie doradzę i powiem Wam jak takie włosy potem pielęgnować – nie jest trudne, ale trzeba znać tajniki i odpowiednie sposoby.

    Mam nadzieję że Wam nieco wyjaśniłam, w razie czego piszcie na PW i powiem Wam więcej :)
    gość gość [16.02.14, 15:13]
    Oceń: Oceny: +1 / -1 (50%/50%)
  • Przeczytałam dokładnie wasze opinie, od miesiąca mam doczepione słowiańskie włosy na micro ringi, ale po przeczytanie waszych opinii na ten temat zastanawiam się czy ich nie ściągnąć. Co mi radzicie?
    gość gość [11.04.14, 10:06]
    Oceń: Oceny: +0 / -0 (0%/0%)
  • hej, mam wlosy doczepiane na ringi i jestem bardzo zadowolona :)))
    gość gość [16.05.14, 07:43]
    Oceń: Oceny: +0 / -0 (0%/0%)

Skomentuj