klientki.pl Dyskusja

chili

Pytanie zadane 18.01.10, 15:00 przez:

chili OFFLINE

18 odpowiedzi

Jak zrobić dobry sos czosnkowy?

Macie przepisy na dobry sos czosnkowy? Jaki radzicie?

Najlepsza odpowiedź

ja robie tak: 2 łyzki majonezu, 2 łyzki jogurtu lub smietany, 4 zabki czosnku zmiazdżonego, sol, pieprz, slodka papryka! i sos powalan na kolana!!
Pscoleczka Pscoleczka [24.01.10, 10:12]
Oceń: Oceny: +15 / -4 (79%/21%)

Inne odpowiedzi

Sortuj wg: najstarszych / najnowszych / najlepszych
  • Naturalny jogurt (oby nie miał kwaskowego smaku- ja robię z Zott-a) -duży kubek, wyciśnięte przez praskę ząbli czosnku 1-3 szt., 1 łyżka majonezu ( Winiary) pieprz i sól do smaku, inne przyprawy i dodatki np. zielona pietruszka wg własnych upodobań ale nie koniecznie.Wszystko wymieszać. Smaczny, polecem
    gość Iwona [22.01.10, 10:49]
    Oceń: Oceny: +9 / -5 (64%/36%)
  • haha ja robie taki sam:) również polecam
    KejtiKO KejtiKO [22.01.10, 23:20]
    Oceń: Oceny: +11 / -3 (79%/21%)
  • Jedno opakowanie sosu czosnkowego dwa ząbki czosnku wyciskam przez praske 2 łuzki soku wyciśnietego z pomarańczy i 2 łyżki majonezu super
    gość gość [23.01.10, 23:57]
    Oceń: Oceny: +14 / -5 (74%/26%)
  • ja robie tak: 2 łyzki majonezu, 2 łyzki jogurtu lub smietany, 4 zabki czosnku zmiazdżonego, sol, pieprz, slodka papryka! i sos powalan na kolana!!
    ja robie tak: 2 łyzki majonezu, 2 łyzki jogurtu lub smietany, 4 zabki czosnku zmiazdżonego, sol, pieprz, slodka papryka! i sos powalan na kolana!!
    Pscoleczka Pscoleczka [24.01.10, 10:12]
    Oceń: Oceny: +15 / -4 (79%/21%)
  • majonez + śmietana lub jogury+ czosnek według upodobań ilość ząbków + sół+pieprz + szczypiorek znacznie lepszy niż pietruszka(nie za dużo, daje ładny kontrast z bielą sosu)
    gość gość [27.01.10, 14:12]
    Oceń: Oceny: +14 / -4 (78%/22%)
  • jogurt naturalny, 2,3 ząbki czosnku, łyżeczka cukru, łyżeczka octu, łyżka oliwy oraz sól i pieprz wedle uznania, ewentualnie vegeta:)
    Em Em [30.01.10, 23:17]
    Oceń: Oceny: +15 / -5 (75%/25%)
  • WSZYSTKIE PRZEPISY WARTO WYPRÓBOWAĆ----PIEKIEŁKO W GĘBIE ----
    gość GRAZAgość [04.02.10, 09:23]
    Oceń: Oceny: +13 / -6 (68%/32%)
  • zależy do czego potrzebujesz ten sos czosnkowy.może być do pieczywa,brokułów,sałatek...
    i chyba one będą się różnić..bo np do brokułów robie sos czosnkowy ze śmietany majonezu soli,piprzu no i czosnek a do sałatek już inny.ale wszystkie są dobre
    rocky rocky [30.05.10, 17:53]
    Oceń: Oceny: +10 / -4 (71%/29%)
  • *** żarłoczne świnie
    gość gość [30.06.12, 21:08]
    Oceń: Oceny: +6 / -2 (75%/25%)
  • ja tam metodom prób i błędów doszedłem do mojego ideału(uwaga pikantne):
    2-2,5 łyżki jogurtu naturalnego
    3-3,5- łyżki majonezu
    0,5-1 łyżka ketchupu(pikantnego)
    2-3 ząbki czosnku
    trochę pieprzu cayenne
    trochę papryki ostrej
    można też dac jeszcze z pół do jednej łyżki musztardy ale ja wole bez
    gość sosjer:D [12.07.12, 17:50]
    Oceń: Oceny: +6 / -2 (75%/25%)
  • a Ja znów Biore Jugurt naturalny , Majonez , Czosnek w proszku lub zabki , Ketchup , i pół łyzeczki musztardy oraz pieprz i sól to jest przepis z mojej pizzeri gdzie Pracuje a pracuje w Da Grasso.
    gość Da Grasso [23.09.12, 23:48]
    Oceń: Oceny: +5 / -1 (83%/17%)
  • z tym pikantnym to przesadziłaś.. Zapomniałaś o dużo innych przyprawach.Jestem kucharzem od 14 lat i wiem na czym polega sos czosnkowy. Dodaje się do sałatek lub surówek oraz do fast food-ów. Najlepiej smatkuje ten ;
    *200 ml jogurtu naturalnego lub śmietany 18 %
    *50 ml majonezu
    *od 2 do 4 ząbków czosnku w zależności jaką chcecie mieć prpporcję
    *można do aromatu dodać ogórka faszerowanego z maccer spor
    *wymieszać i gotowe
    Nie ma za co :))
    gość zall [16.10.12, 11:07]
    Oceń: Oceny: +1 / -1 (50%/50%)
  • zall
    z tym pikantnym to przesadziłaś.. Zapomniałaś o dużo innych przyprawach.Jestem kucharzem od 14 lat i wiem na czym polega sos czosnkowy. Dodaje się do sałatek lub surówek oraz do fast food-ów. Najlepiej smatkuje ten ;*200 ml jogurtu naturalnego lub śmietany 18 %*50 ml majonezu*od 2 do 4 ząbków czosnku w zależności jaką chcecie mieć prpporcję *można do aromatu dodać ogórka faszerowanego z maccer spor *wymieszać i gotowe Nie ma za co :))
    popieram :)) dobra żecz
    gość zall [16.10.12, 11:10]
    Oceń: Oceny: +0 / -1 (0%/100%)
  • Da Grasso
    a Ja znów Biore Jugurt naturalny , Majonez , Czosnek w proszku lub zabki , Ketchup , i pół łyzeczki musztardy oraz pieprz i sól to jest przepis z mojej pizzeri gdzie Pracuje a pracuje w Da Grasso.
    ha ha
    gość zall [16.10.12, 11:10]
    Oceń: Oceny: +1 / -0 (100%/0%)
  • zall
    zall
    z tym pikantnym to przesadziłaś.. Zapomniałaś o dużo innych przyprawach.Jestem kucharzem od 14 lat i wiem na czym polega sos czosnkowy. Dodaje się do sałatek lub surówek oraz do fast food-ów. Najlepiej smatkuje ten ;*200 ml jogurtu naturalnego lub śmietany 18 %*50 ml majonezu*od 2 do 4 ząbków czosnku w zależności jaką chcecie mieć prpporcję *można do aromatu dodać ogórka faszerowanego z maccer spor *wymieszać i gotowe Nie ma za co :))
    popieram :)) dobra żecz
    dzieciom to zrobie ;) fajnie autor zall ;))
    gość zall [16.10.12, 11:12]
    Oceń: Oceny: +0 / -1 (0%/100%)
  • he he a ja ide do sklepu i sobie kupuje gotowy:D
    gość michcio [27.10.12, 15:08]
    Oceń: Oceny: +1 / -0 (100%/0%)
  • w da grasso nie dodaja ketchupy do sosu!!!
    gość gość [28.01.13, 19:21]
    Oceń: Oceny: +0 / -1 (0%/100%)
  • Moja była dziś okrągła, z ciemnego pciezywa z wędzonym serem, sałatą rzymską i papryką. Niby banał ale w sam raz na sycące śniadanie. Pięknego dnia Tobie rf3wnież!!!
    gość gość [06.03.13, 02:17]
    Oceń: Oceny: +0 / -0 (0%/0%)

Skomentuj